Tilbake til mine barndomsrøtter

Denne helgen fikk jeg for alvor komme i kontakt med bygdejenta mi i meg igjen. Innimellom sykdom, masterjobbing og kaos, fikk jeg lurt inn et lite pusterom. Opp til venninne oppi gata etter Gabriel hadde sovnet og barnevakt satt hjemme her. Vorspiel hvor nattevåk, amming, bleieskift, fødsler og barnehager blir diskutert er neppe alle menns våte drøm. Derimot setter vi pris på samtaler der vi slipper å tyde babyspråk innimellom hehe
Planen til vertinnen var at vi skulle gå "ned bakken" til puben. (Jeg har bodd her i 7 år, og ikke visste jeg at det var noen pub på denne siden av ælva, men da var det vel jammen på tide å utforske den.) Og de som trodde det var den slakke bakken opp til meg vi skulle gå ned, tro igjen! Den hun mente vi skulle gå ned er dobbelt så bratt, og som alle andre steder om dagen: full av speilblank is... Planen ble tatt opp til vurdering, og da fant vi ut at det var ikke bare meg som trippa på høye hæler, så vi måtte finne et alternativ. Siste bussen rakk vi ikke, men vertinnen visste råd.

På mobilen hadde hun lagret noen som het: Sjåfør. Hun visste ikke hvem det var, men sporty som hu er, ringte hun og lurte på om hun hadde truffet en sjåfør... Og det hadde hun, så han kom fra Vestfossen for å få damene til puben. Han hadde et prinsipp om at de han kjørte ut måtte han også få helskinnet hjem igjen, så da var jammen hjemturen booket også.

I det han kom, slo en eller annen tidsmaskin seg på, og vi var tilbake i 1992! Sjåføren kom i en Hiace som hang sammen i kantene, med hockeysveis og var blid og grei mot fremmede damer. Lurte på hva vi likte av musikk, og rocken min ble fort nedstemt mot trance av alle ting... Men det begynte nå å dundre i denne bilen, og basskassa som jeg tydeligvis satt rett oppå, kostet antagelig det 4 dobbelte av bilen. Ikke at det er så gode veier om dagen, men det var bassen som gjorde at jeg skalla i taket, ikke telehiv :)

Kjente litt på samvittigheten (som ikke var der i 1992) når vi dundra forbi hus der mer fornuftige mennesker bodde som hadde lagt både seg og barn, og som garantert hoppet i sengene sine når vi dunka forbi.

Vi ankom puben og fikk da den endelige bekreftelsen på at det var 1992 vi befant oss i og vi hadde akkurat ankommet ungdomsklubben.

Det første som møtte oss var en fyr på noen og 20 med promille på omtrent det samme, som sjangla ut i bar overkropp. Etter å ha diskutert coverchargen med vaktene, kom en innenifra og hentet oss og sa at "De jentene skal inn gratis!" *knis*

Inne på puben møtte laserlys oss i alle farger, en røykmaskin var antagelig nylig kjøpt inn og var snart utslitt og ei dame sto på dansegulvet og hadde det veldig bra med seg selv og musikken, på tross av at klærne stort sett ikke hang på henne lenger. I de mørke hjørnene rundt omkring, satt smågrupper med mennekser og supa i glassene sine.

Senere ankom 3 jenter som alle kom direkte fra glamfotograferinga. Jeg er overbevist om at de dagen etter våknet med blåmerker på kinnene etter de digre øyevippene de har blunket med hele kvelden. Det mest groteske jeg noensinne har sett. I tillegg var de stasa opp med mest mulig extensions i det lyse lange håret, og ikke extensions av den ordentlige typen, jeg antar vi snakker postordre... Vidre var det mest mulig blonder og skjørt utenpå hverandre, mest mulig hud og hæler som, på tross av min store lidenskap for sko, ikke hører hjeme andre steder enn på porno eller på soverommet. Et par gutter fulgte dem logrende som små valper, men de reiste etterhvert da de knapt nok ble behandlet som luft.

Med andre ord: kvelden kvalifiserte for noen glass vin, skulle vi klare å få det moro her! Og jammen hadde de nok vin i baren og! Som på ungdomsklubben hvor de fleste drikker medbragt øl, var barpersonalet rimelig uenig om prisen på vinen, så noen glass kostet 48,- og andre glass kostet 72,- fra samme kartong... skjønn det den som kan.

Men dansegulvet ble flittig brukt etterhvert og det var en morsom kveld!!! Selv danselærer var jeg visst...men eleven rømte haha Og den roligste og mest romantiske sangen jeg dansa til var "Møkkamann" med Plumbo, og det sier vel sitt. (Som til Marinas store glede nå er i familie med oss, fordi "de" endelig har gifta seg! (I familie med Plumbo, altså, ikke Møkkamann haha (eller?!!?)))

Vel hjemme var Gabriel selvfølgelig våken, og han samarbeidet godt med de hundre tømmerhuggerne jeg hadde tatt med meg hjem, så det ble vel ikke den beste natta. Veldig glad neste morgen at barnevakten hadde hatt med en kjærlighet til Gabriel som han ikke hadde fått. Den og NRK super, kombinert med ibux og sofaen, så ble etterhvert søndagen en deilig dag den og. Lang tur med bæremeis og nøt våren når Marina kom hjem fra pappa'n sin.

 

♥ 11 englespor ♥

bernteriksandnes

24.mar.2011 kl.14:30

Tusen hjertelig takk for en kjempefin blogg om dine opplevelser :) Du skriver godt og det er en fryd å lese :)

MINA

24.mar.2011 kl.14:35

HUN KINE DU HAR KOMMENTER TIL ER FAKE ;),HUN ER I FRA PROGRAMMET KONGSVIK UNGDOMSKOLE

apekattmamma

24.mar.2011 kl.14:43

Hehe så koselig! Alltid hyggelig med kommentarer fra deg bernteriksandnes.

Å, Mina? Sier du det? Sikker på at du trenger å skrike det til meg? Aner meg at ikke jeg er den av oss som er tregest i oppfattelsen...

Livingherlife

24.mar.2011 kl.16:02

Så koselige bilder!

Anja

24.mar.2011 kl.19:05

Haha,jeg må le.Tidsmaskin:) Moro å lese.Koselig kveld da:)

apekattmamma

24.mar.2011 kl.20:36

Hehe ja, var veldig hyggelig kveld, Anja :)

apekattmamma

24.mar.2011 kl.23:41

Tusen takk, Camilla :)

AASENSMILEFJES

25.mar.2011 kl.21:16

hahaha - morro morro. 90 tallet var jo knall da...

jamzy

26.mar.2011 kl.14:04

Så fin blogg! ;)

Kommentere tilbake? ;;

det rosa hjornet

26.mar.2011 kl.14:33

Jeg skal legge deg til som venn, for du var utrolig flink til å skrive :)

apekattmamma

26.mar.2011 kl.16:31

Tusen takk! :)

♥ Send et nytt englespor ♥

apekattmamma

apekattmamma

34, Nedre Eiker

♥ Alenemor til to barn og en valp. Student og skoleleder. Kreativ og distre. Aktiv og kontrollfreak. Stressa og livsnyter. Kakebaker og vektfighter. Alt ettersom hvilken dag du treffer meg på. Men mest av alt lykkelig og positiv med magnet for drama og moro. Lever og ånder fullt ut med hjertet ♥

Kategorier

Arkiv

hits