Vaffeldagen?!!?

Etter gårsdagens dramainnlegg (kan leses her), strømmet det på med mail, chat og telefoner, og alle jeg har møtt i dag har lurt på hvordan det går med meg hehe. Meg og begge barna går det veldig bra med! I går var bare en dag det meste gikk galt på ettermiddagen, men tidligere var dagen flott og også på ettermiddagen hadde vi noen øyeblikk med kos.

Dagen i dag har gått så mye bedre! Selvom det ikke blir samme "snert" på bloggen av det hehe

Dagen startet ikke så bra for Marina, så hun tok det rolig i starten.

Etter å ha levert Gabriel i barnehagen, oppdaget jeg at også de i likhet med kondomeriet (??? Jammen godt man har facebook, så man ikke går glipp av noe....) skulle ha fokus på vaffeldagen. Vaffeldagen? Hva i alle dager skal det være godt for? En nasjonal dag for å sette fokus på at folk må få i seg nok hvitt mel og sukker??!!? Ja, det var nok antagelig på tide, før hele befolkningen svinner hen i beinrangler...meg selv inkludert! Setter stor pris på at denne dagen har sørget for at jeg fikk i meg vafler to ganger i dag... og DET var jo på tide!


Oi sann... assosierte meg litt bort her...  Men det jeg skulle frem til, var at de skulle lage vafler i barnehagen i dag. Ei sjekka fryseren, og ja, det var visst noe der Gabriel kunne få... Og så må dere som ikke har allergi i huset unnskylde meg... men de som lever med det, tror jeg skjønner meg... Barna skal da være med å lage vafler, kjenne lukta av vafler, spenning og forventning, glede seg til kos..... se alle barna få deilig varme vafler, stå pent i kø og vente på tur... også din tur.... spennende.... og så få ...en tørr muffins fra fryseren....

Det er uendelig mange måter å lage vafler på som Gabriel kunne spist... som alle kunne spist uten å merke forskjell...uten at det tar noe ekstra tid eller jobb. Om de hadde laget til Gabriel eller det samme til alle er jo ikke så farlig... Han har gått der i snart et år! De har fått skriftlig hvordan det kan gjøres, de kunne spurt meg og om de ikke klarte å gjøre noe med det, så kunne de bedt meg om å fikse det... Hvertfall... reiste hjem fra barnehagen med et blødende hjerte, ringte opp og spurte om det var greit at jeg lagde vafler til Gabriel og kom opp med.

Så da var det å få Marina på skolen og så lage vafler å reise i barnehagen med, inkludert noen plater til fryser'n dems til neste gang de har vaffeldag eller noe.

Luna og jeg koste oss en runde i skogen og klokka var formiddag innen vi var hjemme igjen.En liten tur på jobben var veldig koselig. Prata med litt kollegaer jeg ikke har sett på en stund, og fikk unnagjort et ærend som måtte utføres der. (Utrolig i dagens samfunn at ikke alt kan utføres interaktivt hjemmefra..! :P )

På vei hjem, fikk jeg beskjed fra Marina at jeg ikke kunne komme hjem enda... OVERRASKELSE! Jo, jeg måtte hjem og jobbe litt, forklarte jeg. Kom hjem og fikk ikke lov å se på kjøkkenet. Satt meg i stua og skulle jobbe. Ikke lett med to fnisete og bråkete jenter på kjøkkenet som stadig måtte si i fra at jeg ikke måtte komme inn på kjøkkenet, kom ut i stua og "tok bestilling" osv... Så da fikk jeg om ikke annet opprettet et firma. Det blir spennende å se hva det blir til etterhvert...

Når bestillingen var klar, ble jeg servert.... you'll never guess it!!!.... VAFLER! Jeg spurte hvordan de hadde laget de, mest nysgjerrig på om de hadde funnet noen egg som jeg har gjemt godt...og for en gang skyld hadde min datter funnet en kokebok før hun kokkelerte. Og vet dere hva? Hun hadde allikevel laget de uten egg og byttet ut melka med  soyamelk... Og de er 10 år!!!! *kremt* Snille jenter er de!!!

Luna fikk seg enda en skogstur, mens jentene skulle rydde opp på kjøkkenet etter seg. Etter Gabriel var hentet, reiste vi til Hundeparken hvor Luna fikk løpe og leke litt med 10 andre 4-beinte før vi satte nesa mot Bowlingen. Cosmic bowling med ultrafiolett lys, neonlys, selvlysende kuler og barn.Snille jentene lot Gabriel spille ganske mye for seg siste runden, og han var SUPERSTOLT! Og jentene koste seg veldig!

I tillegg kjørte Gabriel nesten helt ordentlig bil!!! DET var tøft det!

Mens jeg la en overtrøtt unge etter han hadde matet Luna med 4 halve brødskiver med Banos og nesten truffet henne i hodet med tåteflaska, var jentene kreative på kjøkkenet igjen... (Pizza'n mor hadde planlagt, ble avlyst, for det var helt umulig å lage mat på det kjøkkenet etter vaffellagingen tidligere.) Men jentene lagde pasta til oss og hele nabolaget. (Ca 1 kg rå makaroni og spagetti...) Men mat ble det da hvertfall haha

Norske Talenter, Nytt på nytt og Skavland så har alle fått litt av sitt før helgeroen senker seg over huset. Mon tro når jentene sovner...?

1 år og 2 år bader i kaliumpergamangnat

Spinning, pump OG ZUMBA i morgen!!! Gleder meg!

♥ 12 englespor ♥

Mathilde Kaulitz

26.mar.2011 kl.13:09

Ser koselig :3

Pernille ♥

26.mar.2011 kl.13:09

koselig ♥

Kamilla

26.mar.2011 kl.13:13

Kjempefine bilder :)

Lisa & Hedda ☺

26.mar.2011 kl.13:16

vi å har hond som deg vi :):)::):):):):)

- kommentere tilbake :) (A)??

jamzy

26.mar.2011 kl.13:17

Så fin blogg! ;)

Kommentere tilbake? ;;

steiros

26.mar.2011 kl.13:19

kjempe skjønne bilder :)

26.mar.2011 kl.13:20

Hadde alldri hørt om det før i går haha folk får beste selv hvilken dager di vil feire ?? hehe he hilsen mijo1blogg.no

steiros

26.mar.2011 kl.13:24

Haha, leste hele innlegget ordentlig, og jeg ble skikkelig rørt haha :D

25. mars er jo vaffeldagen ja, jeg glemte det :P

allergi

28.mar.2011 kl.14:17

Flott blogg :D

Skal ikke være enkelt dette med allergi og barnehage/skole nei :( Har mine alt alt alt for mange opplevelser selv. Å jeg har nettopp vært i møte med skolen (rektor og skolesjefen) ang hvordan min sønn blir behandlet. At han gang på gang må sitte å se på at de andre får men han får INGENTING. Det er helt sjukt å i mitt hode mobbing. Det ser ut til at jeg har kommet ett stykke med læreren her nå. Poden min har sinnsykt med allergier og det er ikke enkelt nei men det er fult mulig bare de orker å sette seg inn i det. Prøve å lære. Å vaffler er heller ikke noe stor vansklighet å få fikset slik at de med allergi kan få ;) Ps: fine bilder :)

apekattmamma

28.mar.2011 kl.14:42

Tusen takk!

Jeg kan ikke skjønne at det skal være så vanskelig! At det er en omstillingsprosess, ja for all del. Men når man vet om det, og kan få hjelp av foresatte til hva man må være obs på og hva som må tilpasses, kan jeg ikke skjønne at det er noe problem. Akkurat har var det vafler...av alle ting i hele verden, burde jo det være enkleste sak... Han var glutenfri i hele fjor, men hvete er klarert og han kan spise hvetemel, så da er det virkelig ikke vanskelig!

Det er diskiminering, og ikke gi de tilsvarende tilbud som de andre barna. Når jeg poengterte det, på en MYE mykere måte, vel å merke, ble jeg kalt inn på teppet, med styrer, avd.leder og eiere, med "trusel" om at han ikke fikk gå i barnehagen for det ble så vanskelig... Så nå holder jeg bare munn... stort sett...

Private barnehager er en ting, men skole, DER er alle paragrafer klare og strenge, så det burde jo gå greit... Er selv lærer og har bl.a. hatt ansvar for heimkunnskap/ mat og helse i mange år. Hadde jo aldri funnet på å skulle lage sufflè på kjøkkenet om det var en eggallergiker der..!!! Selvfølgelig ikke! (Selv om man kan lage sufflè med erstatningsprodukter. ) Da er det jo jobben min å tilpasse til alle...

Linda

28.mar.2011 kl.22:35

Trur det har mye med viljen å gjøre. Det er jo veldig trist at det skal gjøres så vanskelig. Tenker på det min pode har opplevd. Har tatt saken i mine egne hender å sendt med han godsaker jeg, dagen etter hvorpå lærer har fortalt at han ikke får kose seg med slikt nå, å poden forteller at det får han av mamma fordi HAN måtte se alle de andre kose seg dagen før. Men håper det blir mye bedre nå for skolesjefen var sjokkert over at lærerne ikke tok det mer seriøst. Hvetemelet ser jeg på som det værste, det gjør det jo mye værre helt klart men med kommunikasjon så er det fult mulig, å viljen selvfølgelig.

Helt sjokkert over "trusselen" du fikk :( Alle barn har vel lik rett, og skal behandles likt å ikke føle seg uttafor jo ;( Men det er ingen enkel sak nei.

apekattmamma

28.mar.2011 kl.22:49

Linda:Ja, ser at det er mulig det blir mye kamp fremover, men håper jo virkelig ikke det. Heldigvis kan jeg innsiden av skolepragrafene, men verre med barnehager... Men håper virkelig det går deg til. Nå gleder jeg med bare til sommeren når han skal over på ny avdeling.

Ja, vet du hva: Må han se på andre "kose seg", hadde all min solidaritet på det området også flydd ut vinduet- selvfølgelig skal han ha samme muligheter. Men dessverre er det jo bedre for han å få kose seg sammen med medelever, og DET burde jo læreren skjønne. Jeg kan ikke fatte at det er så vanskelig. Har man null kunnskap om næringsmidler etc og ikke er i stand til å sette seg inn i det, så er man faktisk ikke kompetent til å ha ansvar for en klasse når det gjelder ulike matsituasjoner.

Hvetemel lager helt klart andre utfordringer enn egg, melk, nøtter og mandler som det er snakk om her i huset. Men... det er absolutt ikke umulig. Veldig mange mennesker lever veldig godt med cøliaki/ hveteallergi...

Prøvde å skrive på siden din i stad, men fikk opp feilmelding hver gang.

♥ Send et nytt englespor ♥

apekattmamma

apekattmamma

34, Nedre Eiker

♥ Alenemor til to barn og en valp. Student og skoleleder. Kreativ og distre. Aktiv og kontrollfreak. Stressa og livsnyter. Kakebaker og vektfighter. Alt ettersom hvilken dag du treffer meg på. Men mest av alt lykkelig og positiv med magnet for drama og moro. Lever og ånder fullt ut med hjertet ♥

Kategorier

Arkiv

hits