22. juli 2011

Jeg har vært veldig bevisst på at dette ikke er noen politisk blogg, og jeg ønsker ikke å skrive en politisk blog. Til det er jeg egentlig for engasjert og har for lite tid til denne bloggen. Denne bloggen er kun et innblikk inn i hverdagen min. Allikevel kan jeg ikke la gårsdagen forbigå uten å nevne den.

En uvirkelig nyhet nådde oss på jobben... en bombe i Oslo i Regjeringskvartalet. Jeg kommenterer at på tross av hvor tragisk det er, så er det tross alt bedre at det skjedde midt i sommerferien enn mens alle i regjeringskvartalet hadde vært på jobb. Samtidig stusser jeg på at om det politiske Norge var målet, var midt i fellesferien et merkelig valgt tidspunkt...og tenker: tenk om det er en avledningsmanøver... men slo det raskt fra meg, fordi dette var en så omfattende og stor katastrofe.

Mens vi prater om det tragiske som har skjedd, hører vi etter en times tid sirener utenfor vinduene. Regnet med at de da hadde kalt inn styrker fra Drammen... Hadde det enda vært så "vel"...

Skyting på Utøya... på AUF's sommerleir... Var selvfølgelig dit sirenene i Drammen var på vei.

Ubeskrivelig følelse å følge nyhetene i går. Kvalmende, trist, sjokkerende, skremmende og vantrohet. Ikke noe poeng i at jeg prøver å sette ord på alle disse følelsene noe mer, for hele landet satt jo i sjokk og fulgte med.

Provoserende å se facebookoppdateringer om "Steng grensene", "Idiotnorge som slipper inn alt" og lignende uttalelser der de ikke var i tvil om at dette dreide seg om islamister, og de brukte dette for alt det var verdt for å score et poeng i forhold til invandringspolitikk og skape fremmedfrykt.

Samtidig skremmende å tenke på hvordan dette på sikt muligens ville gjøre Norge til et mer rassistisk samfunn. Hvordan hverdagen til muslimer kunne bli enda vanskeligere, økt fremmedfrykt og rassisme fra nordmenn, noe som igjen ville ført til mer rassisme også den andre veien. Vi trenger ikke mer hat i verden, vi trenger mer kjærlighet!

Noen spekulerte også i om dette var svikt i norsk psykiatri, noe jeg i mitt stille sinn håpet, men ikke trodde på. I all elendigheten som var, kunne resultatet da vært økte bevilgninger og satsing på psykiatri, og det vet vi jo at trengs, samtidig som det ikke ville ha den store påvirkningen på vårt mulikulturelle samfunn.

Mange ble nok mer enn overrasket når dette viste seg å være en etnisk norsk mann uten noen tilknytning til islamistiske grupperinger.

Like provoserende var det å lese facebookoppdateringer etter denne kungjøringen- de som hadde ropt høyest om islamister, var nå veldig tydelig på at dette handlet ikke om politikk i det hele tatt, kun om et sykt menneske.

At gjerningsmannen kan omtales som "syk", skal jeg ikke kverulere på. Men hvordan kan man stå for egne ytringer når seilet ikke bare snus etter vinden, men faktisk byttes helt ut?

Mange grupper er dannet på facebook på rekordfart som formidler hat mot gjerningsmannen. Men budskapet vi bør ha med oss fra dette er da ikke hat... hat avler hat. Som Luther King sa, mørke avler mørke og Gandhi: "an eye for an eye makes the whole world blind..." På tross av at ubeskrivelig sinne er naturlig, må vi da forsøke å finne lys og kjærlighet for hverandre, for å bli et bedre samfunn som tar bedre vare på hverandre!

En gruppe som var mye mer skremmende hyllet gjerningsmannen som helt og hadde 9 "likes" bare noen timer etter at gjerningsmannen var offentliggjort.

Når jeg la meg utpå natta var antall døde i Oslo 7 og på Utøya 10 og tragedien var uten tvil et faktum.

Å våkne til nyheten om 84 døde på Utøya, var som å få et ubeskrivelig knyttneveslag i magen. Og det var for meg... som ikke har noen kjente der, så vidt jeg vet. Hva med alle de som er direkte berørt?

Tanken på alt ungdommene har opplevd og hvordan det preger de som har overlevd er uutholdelig. Tanken på alle foreldre, søsken og venner som sitter på Sundvollen og venter på å høre om deres ungdommer er blant de som er funnet drept, om de som er savnet, eller om de er uidentifisert på et eller annet sykehus. Tanken på en slik følelse er ikke til å bære for en mor...

Sender all min omtanke og medfølelse til alle de som er direkte og indirekte berørt!!!

Mange utrolig sterke vitneskildringer er lagt ut! Godt at folk stormer sammen for å støtte og hjelpe hverandre i denne tiden.

Må også berømme Stoltenberg, som har vært veldig dyktig i denne situasjonen. Til sammenlikning som en eller annen nyhetskanal tok opp, sa den amerikanske presidenten etter 9/11: "We'll hunt them down!" Mens vår statsminister sier at vi skal møte dette med enda mer demokrati. Vi kan ikke bombes eller skytes til frykt, vi skal bli mer åpne og mer domokratiske. Det gjør meg stolt over å være norsk! La oss etter disse grusomme hendelsene stå sammen i mer kjærlighet og omtanke for hverandre. Vis at man er glad i de som står dere nær og ta vare på hverandre!

 

♥ 2 englespor ♥

23.jul.2011 kl.20:25

Glad i deg, vennen min!!!

apekattmamma

23.jul.2011 kl.22:50

Anonym:Veldig hyggelig at du er glad i meg :) Siden du har lagt inn kommentar som anonym, er jeg ikke sikker på hvem du er, men jeg er antagelig glad i deg og ;)

♥ Send et nytt englespor ♥

apekattmamma

apekattmamma

34, Nedre Eiker

♥ Alenemor til to barn og en valp. Student og skoleleder. Kreativ og distre. Aktiv og kontrollfreak. Stressa og livsnyter. Kakebaker og vektfighter. Alt ettersom hvilken dag du treffer meg på. Men mest av alt lykkelig og positiv med magnet for drama og moro. Lever og ånder fullt ut med hjertet ♥

Kategorier

Arkiv

hits